All4Agile Summit 2018

All4Agile Summit 2018

All4Agile Summit 2018

İLK GÜN
Oturum 1 : Yazılım Yaşam Döngüsü Boyunca Test Oturum 2: Çevik ve Klasik Yaklaşımlarda Çalışan Motivasyonunun Karşılaştırması
ENES KURT - ALL4AGILE/PEM360 - YÖNETİCİ ORTAK
NECMETTİN ÖZKAN - BANKACILIK SEKTÖRÜ - BT KALİTE YÖNETİCİSİ
İKİNCİ GÜN
Oturum 1: Farklı Kültür ve Lokasyonlardaki Ekiplerle Agile Projeler Oturum 2: Agile & Industry 4.0
SERHAT TUNCEL - ALLIANZ - ABS PROJE YÖNETİM OFİSİ MÜDÜRÜ
ERİM YILANCIOĞLU - ICRON – İMPLEMENTASYON DANIŞMANI
ÜÇÜNCÜ GÜN
Oturum 1 : Jira İle İş ve Proje Yönetimi Oturum 2 : AGILE vs agile; Test Yönetiminiz Hangisi?
MEHMET BİLÇİN - AGİTO YAZILIM DANIŞMANLIK – PROGRAM MANAGER
ALPER MERMER - THOUGHTSWORKS – KALİTE ANALİSTİ
DÖRDÜNCÜ GÜN
OTURUM 1 : Future of Software Testing in the Era of Agile
ONUR BAŞKIRT - KARİYER.NET - YAZILIM VE ÜRÜN GELİŞTİRME TAKIM LİDERİ

Katılımcı Biyografileri

İzmir’de 1979 yılında doğan Azade Çerkezoğlu Çavuş, Marmara İletişim Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olduktan kariyerine proje yönetimi, medya ile başlayarak teknoloji ve SAP alanında devam etti. 2013 yılında Los Angeles International University’de online MBA Master of Business Administration (MBA) yapan, Harvard Business School’da Distruptive Strategy ile global dijital perspektifini pekiştiren ve çok iyi derecede İngilizce bilen Çavuş, şu anda sürdürdüğü Bilkom Kurumsal Gelişim&BT Müdürlüğü görevinde; “İş Süreci Yönetimi”, “İş Uygulamaları, İş Zekası”, “Bilişim”, “İş Analizi”, “Proje Yönetimi”, “Kurumsal Gelişim Projeleri”, “Sürdürülebilirlik”, “Teknoloji odakl Kurumsal Sosyal Sorumluluk” konularında çalışmalar yapıyor. Bilkom Bilişim Hizmetlerinde 7 yıldır çeşitli pozisyonlarda görev almış olup, yürüttüğü “Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor” projesi ile şirketine, 2013-2016 arasında Türkiye’nin En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ve En İyi Teknoloji ve Telekomünikasyon PR birinciliğii, “Entegre Mobil Deneyimi” alanında dünya ikinciliği ve “Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik” kategorisinde Avrupa Onur Ödülü kazandırmıştır. Türkiye Koç Topluluğu Dijital Dönüşüm çalışmaları kapsamında, Koç Şirketler Grubu Dijital Dönüşüm çalışmalarında aktif görev almaktadır. İş yapış modelini ve ekip yönetimini “pozitif-yapıcı-yaratıcı-düşünür” stratejisi üzerine oturtmaktadır.
Malaysia Teknologi Universiti'den Bilgi Teknolojileri Yönetimi Yüksek Lisans ve Ege Üniversitesi'nden Bilgisayar Mühendisliği dereceleri aldı. IT Yönetişimi, Süreç Tasarımı ve Geliştirme, Performans Ölçümü ve Yönetimi ve Kalite Yönetimi konularında uzmanlaştı. Çerçeveler arasında, ITIL, COBIT ve Scrum ile yakından çalışmaktadır. Orta Doğu ve Doğu Avrupa'nın en büyük çevik dönüşümü kapsamında, bir bankanın COBIT ortamındaki Bilgi Teknolojileri süreçlerinin şelale yönteminden Scrum'a dönüşümünde birincil rol aldı. Ayrıca, genel olarak BT süreçleri ve özelde Scrum’ da performans ölçümü ve yönetimi konusunda deneyim edindi. Bunlar öncesinde Yazılım Verimliliği Uzmanı olarak, Banka’nın Yazılım Müdürlüğü’nün verimliliği, etkinliği ve performansını arttırma amaçlı süreç, teknoloji ve insan boyutlarıyla geniş ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Aynı zamanda, konferans ve dergi yayınları üzerinden pratiği ve teoriyi bir araya getirerek paylaşmakta ve uluslararası konferanslara hakemlik yaparak global bilgi birikimine katkıda bulunmaktadır.
10 yildan fazla suredir profesyonel olarak yazilim testi yapmaktayim. Finans, Telco ve Cevrimici Pazarlama sektorlerinde yogunlasan test stratejilerinin gelistirilmesi, test planlarinin hazirlanmasi, test personelinin egitilmesi, kesif tabanli (exploratory) ve otomatik testlerin gerceklestirilmesi konularinda calismalarim bulunmaktasir. Istanbul, Manchester ve Dusseldorf’ta etkinlikler duzenleyen Test Hive grubunun kurucusu ve organizatoruyum. Su anda ThoughtWorks firmasinda Lead Quality Analist olarak Almanya’da gorevimi surdurmekteyim.
İstanbul’da 1984 yılında doğan Serhat Tunçel Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği bölümünden 2007 yılında mezun olmuştur. Kariyerine iş analisti olarak başlayan ve proje yönetimi alanında devam eden Tunçel, 2008 yılından bu yana sigorta sektöründe bilgi teknolojileri alanında farklı pozisyonlarda görev almıştır. Şu an üstlendiği Allianz ABS Transformasyon Proje Yönetim Ofisi Müdürlüğü kapsamında Allianz’ta gerçekleşen ve sigorta sektörünün en büyük transformasyonlarından biri olan ABS transformasyon projesinden sorumludur. Aynı zamanda Allianz’ın ilk Agile projesi olan ABS projesinde Agile yaklaşımlar ve Agile dönüşüm ile ilgili de aktif rol üstlenmektedir.
2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümünden yüksek onur derecesiyle, 3. olarak mezun olur olmaz Industrial Application Software (IAS) firmasında Yazılım Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Otomotiv, makine, plastik, ambalaj ve tekstil başta olmak üzere çok sayıda ERP projesinin tüm aşamalarında önemli görevlerde bulundu. 2014 sonunda Kıdemli Yazılım Mühendisi pozisyona terfi ederek ERP yazılımına yeni modüllerin eklenmesi projelerini yönetti. Bunların başında ERP Entegre Proje Yönetimi ve Bilgi Yönetim Sistemi (KMS) modülleri yer almaktadır. ERP Entegre Proje Yönetimi modülünün geliştirilmesi sırasında Proje Yönetimi ile ilgili pratik bilgilerini, teori ile pekiştiren çalışmalarını global bir sertifika ile taçlandırmak adına Ocak 2015'te PMP oldu. Yazılım dünyasından geliyor olmanın yarattığı gereksinimler ile çevik proje yönetimi ve klasik proje yönetimi karşılaştırması üzerinde uzmanlaştı. Ekim 2015 itibariyle de Proje Eğitim Merkezi (PEM) bünyesinde yarı zamanlı eğitmen olarak PMP eğitimleri vermeye başladı. Bu görevi ile birlikte çevik proje yönetimi alanında ALL4AGILE markasının kurucuları arasında yer aldı. Scrum bilgi birikimini arttırarak PSM sertifikası alıp Scrum eğitimleri de vermeye başladı. 2017 yılında ICRON firmasına Implementasyon Danışmanı olarak transfer oldu. Şu anda proje yönetimi eğitimlerinin yanı sıra üretim planlama ve optimizasyon yazılımı projelerinde danışmanlık yapmaktadır.
Onur Başkırt 10 yılı aşkın tecrübeye sahip bir IT profesyonelidir. Kariyerinde STMicroelectronis, Huawe, Ericsson, Turkcell, Vodafone, Teknosa ve Kariyer.net gibi lokal ve global çapta şirketlerde yazılım test, analiz, ürün yönetimi, proje yönetimi ve yazılım operasyon alanlarında çeşitli görevler üstlenmiştir. Şu anda Kariyer.net'de yazılım ve ürün geliştirme takım lideri olarak görevini sürdürmektedir. Son yıllarda özellikle teknik test, CI/CD, devops konuları ile ilgilenmektedir ve bu deneyimlerini www.swtestacademy.com blogunda ve katıldığı ulusal ve uluslararası etkinliklerde yazılım dünyası ile paylaşmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü 2009 mezunudur. Yazılım kariyerine 2007 yılında teknopark bünyesinde yer alan, bankacılık ve çağrı merkezi yazılımları geliştiren bir firmada başlamıştır.  Bu firmada çalıştığı projelerde Microsoft Teknolojileri konusunda kendisini geliştirmiş, Web Servis, Windows Servis, Asp.Net web  uygulamaları üzerinde çalışmalar yapmıştır. Software as a service modelinde uygulamlaraın çalışması için altyapı çalışmalarında bulunmuştur.  Bankacılık süreçlerini yöneten BPM aracının geliştirilmesi ve destek aşamalarında görev almış ve IBM markalı süreç yönetim ürünleri yerine yerli yazılım geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Kariyerine daha sonra Hollanda da tarım, hayvancılık ve toprak analizi konularında yazılım geliştiren bir firmada devam etmiş, ASP.Net Mvc teknolojisini kullanarak bir çok yazılım geliştirmiştir. Özellikle GIS servisleri ile  entegre yazılımlar geliştiren takımlarda yer almış, yönetim panelleri için yazılım geliştirme süreçlerini otomatize eden aracın geliştirilmesi ve yaygınlaştırmasına katkıda bulunmuştur. Kariyerine sonra özel bir sağlık kuruluşunda devam etmiş, bu kuruluşun Oracle tabanlı süreç yazılımlarının, .Net teknolojilerine dönüştürülmesinde görev almıştır. Ağırlıklı olarak yazılım ve sistem mimarisinin tasarlanması konularında bu dönüşümde görev almış, takım lideri olarak yeni teknolojilerin kullanımı için mevcut ekiplerin adapte olmasına katkı sağlamıştır. Yeni teknoloji ile birlikte gelen deployment süreçlerinin oluşturulması, test ve kalitenin ön plana çıkarılması, standartlara uygun yazılım geliştirilmesi konularında ekibine katkı sağlamıştır. Şu anda IT360 bünyesinde yazılım geliştirme biriminin sorumluluğunu üstlenmekte olup, ağırlıklı olarak mobil yazılım geliştirme alanında altyapılar ve mobil yazılım geliştirme konularında çalışmaktadır. Ekibi ile Sql ve Oracle veritabanı kullanarak web ve masaüstü yazılımları da geliştirmektedir. Aynı zamanda yazılım yaşam döngüsü boyunca test, performans ve yük testleri, yazılım mimarileri geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vererek kariyerine devam etmektedir.
Mehmet Bilinç, Agito'da Program Yöneticisi olarak çalışıyor, Philogica'da 2014-2016 yılları arasında Proje Direktörü olarak çalıştı. 2010-2014 yılları arasında CGM'de PMO ve Proje Yönetimi rolleri Proje Yönetim Ofisi philogica ve CGM'yi kurdu, Sağlık Bakanlığı'nda ve Türkiye'deki birçok sağlık sigortası şirketinde çalışan çeşitli yazılım ve BI projelerini yürüttü ve yönetti. Sağlık Önleme Sistemleri, Dolandırıcılık, İstismar Tespiti ve Risk Yönetim Sistemlerini içeren çeşitli TÜBİTAK projelerine katıldı. 2012'de PMP sertifikası aldı. Profesyonel eğitim programını 2006 yılında başlatmış ve 2010 yılına kadar Promed'de yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu.

Bilgi / Teklif Al