Çevik Yaklaşımları ERP Projelerinde Nasıl Uygulayabiliriz ? - 2

Çevik Yaklaşımları ERP Projelerinde Nasıl Uygulayabiliriz ? - 2

Bir ERP projesi temel itibariyle aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır. Her bir parça için çeviklik adına neler yapılabilir sorusuna yanıt aradığımız yazı dizisine devam ediyoruz. Bu yazıda Analiz ve Kurulum ve Veri Girişi aşamalarını ele alıyoruz.

Analiz sürecinde yapılabilecek olanlar:
  1. Analiz sürecini kısa tutun ve bu süreci -geliştirmeye esas oluştursun, tüm detayları içersin odağıyla değil- ERP projesinin kapsamını ana hatlarıyla çizmek için bir araç olması hedefiyle yürütün.
  2. Elinizde standart bir program (Dynamics AX, SAP, Oracle, Epicor gibi) varsa henüz analiz aşamasında iken proje paydaşlarının bir kısmını (analistler, anahtar kullanıcılar, süreç liderleri gibi) programın genel kullanılımı konusunda eğitin.
  3. Analiz esnasında çıkan gereksinimlerle standart ERP ortamınını kullanıcı zihninde eşleştirecek şekilde programı kullanın. Bu adımı atarken amaç daha sonra ele alınacak detayların üzerine oturacağı omurganın müşteri tarafından gözlemlenmesini sağlamaktır.
  4. Analizlerin tekrarlanabileceğini, bir kerede tüm detayların ortaya çıkmayacağını tüm paydaşlara vurgulayın.
  5. Analiz için belirli bir süre ayırın ve bu süreyi aşmayın.
  • Dönün ve bu safhadaki hedeflerin ne kadarında başarılı olduğunu değerlendirin.

Kurulum ve Veri girişi adımında yapılabilecek olanlar:

Kurulum ve veri girişinde amaç implementasyona konu olan ERP’nin standart fonksiyonları ile ayağa kaldırılması ve olabildiğince gerçek verilerle donatılmasıdır. Bu sayede bir sonraki aşama olan program deneyimleme için zemin hazırlanmış olacaktır.

  1. Olabildiğince gerçek verilerle hareket edin.
  2. Veri girişleri analiz safhasında eğitim verilen analistleri anahtar kullanıcılar ve süreç liderleri tarafından yapılabilir. Dolayısıyla henüz projenin başlarında program deneyimi yaşayan kullanıcılar sürecin her aşamasında geri bildirimlerde bulunarak sürece yön verebilirler.
  3. Kullanıcıların bu aşamadan itibaren oluşan soru işaretlerini not etmelerini talep edin.
  4. Ana verilerin dışında temel parametrelerin ve varsa iş akışlarının temel senaryolar üzerinden yapılandırılması tamamlanabilir.
  5. Paydaşların risk olarak gördüğü başlıklar varsa bunları risk listesine dahil ederek yönetimini yapın.
  6. Dönün ve bu safhadaki hedeflerin ne kadarında başarılı olduğunu değerlendirin.

Bir sonraki yazımızda diğer parçalara ilişkin önerilerimizi paylaşıyor olacağız.

All4 Agile

Beyond Being Fast

Bu konuda yapılmış yorum bulunmamaktadır.
İlk yorumu siz yapmak için aşağıdaki formu doldurun.

Yorum Yaz