Çevik Yaklaşımları ERP Projelerinde Nasıl Uygulayabiliriz ? - 4

Çevik Yaklaşımları ERP Projelerinde Nasıl Uygulayabiliriz ? - 4



Bir ERP projesi temel itibariyle aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır. Her bir parça için çeviklik adına neler yapılabilir sorusuna yanıt aradığımız yazı dizisine devam ediyoruz. Bu yazıda Geliştirme ve Entegrasyon ve Kullanıcı Kabul Testleri aşamalarını ele alıyoruz.

Geliştirme aşamasında yapılabilecek olanlar:

Çevikliğin temelinde etkin geri bildirim vardır. Dolayısıyla geliştirme aşamasında çıkan sonucu periyodik olarak ürüne olur verecek kişilere göstermek ve edilnilen geri bildirim doğrultusunda gözden geçirmeler yapmak esastır. Bu aşamada;
  1. Geliştirmeleri süre öngörüsü yapılabilen ve yönetilebilen parçalara ayırın ve her bir parça için zaman sınırlaması içerisinde tamamlanması sağlayın.
  2. Yalınlık esastır; çalışan, kendisinden beklenen fonksiyonları yerine getiren çıktılar elde etmeye odaklanın.
  3. Elinizde hazır bir standart varsa standartta bulunan unsurları maksimum seviyede kullanmaya çalışın. Bu tutarlı ve yönetilebilir bir kod yapısı için gereklidir.
  4. Geliştirme sürecinde ne kadar çıktı ürettiğinizi, geliştirme üretme kapasitenizi ölçün ve sürekli gelişme mantığı ile bu kapasiteyi optimum seviyesine çıkarmaya çalışın.
  5. Gelen değişiklik taleplerini değerlendiren, katma değer ürettiğini düşündüğünüz noktada hemen uygulamaya koyan bir mekanizma kurun.
  6. Geliştirme aşamasında geri bildirimleri çabuk verebilecek şekilde ürüne onay veren ve ürünü geliştiren ekiplerin aynı binada yer almasına önem verin.
  7. Kodun üzerinden geçerek veya çeşitli araçlar kullanarak geliştirmelerin kalitesinin artması için geri bildirim veren kişiler konumlandırın.
  8. Dönün ve bu safhadaki hedeflerin ne kadarında başarılı olduğunu değerlendirin


Entegrasyon ve Kullanıcı Kabul Testleri aşamasında yapılabilecek olanlar:

Kullanıcı kabul testleri geliştirme sürecinde yapılan testlerin alternatifi değildir. Bu noktada hem yeni yapılan geliştirmeler hem de kurulumu yapılan süreçler bir bütün olarak ve süreçler halinde test edilir. Bu aşamada;
  1. Yalın entegrasyon arayüzleri oluşturun.
  2. Entegrasyonların, entegre edilen sistemler üzerinde oluşturduğu kayıtların iş birimleri tarafından da kontrol edildiğinden emin olun.
  3. Test amaçlı oluşturulan dokümantasyonları ayrıntıları ifade eden uzun dokümanlar olarak değil, yalın ve esas fonksiyonlardan oluşan birer liste halinde oluşturun.
  4. Kullanıcı kabul testlerinde iş birimlerinin yanısıra geliştirme ekibinden de temsilci bulundurun.
  5. Test için kullanabileceğiniz araçlar varsa testlerin en azından belirli bir kısmını otomatik olarak yapın.
  6. Dönün ve bu safhadaki hedeflerin ne kadarında başarılı olduğunu değerlendirin

Bir sonraki yazımızda diğer aşamalara ilişkin önerilerimizi paylaşıyor olacağız.

All4 Agile

Beyond Being Fast

Bu konuda yapılmış yorum bulunmamaktadır.
İlk yorumu siz yapmak için aşağıdaki formu doldurun.

Yorum Yaz