İş Analizinin Girişimcilikteki Önemi

İş Analizinin Girişimcilikteki Önemi

Eğer bir girişimci olma yolundaysanız, bu yolda engeller olduğunun da farkındasınızdır. Yolunuzda zorlu engebeler olsa da işinizi yapmaya devam etmelisiniz. Ama ne yazık ki birçok girişimci bu bahsedilen zorluklarla karşılaştığında, şevkini inancını yitiriyor.

Yüksek beklentiler;

Bir kar beklentisi içindesiniz kaybettiğinizden daha fazla para kazanmalısınız. Hemen para kazanmazsanız ne olur?  Sorusuna cevap verebilmeniz gerekir. Çünkü kazanamayacaksınız. Girişimcilerin çoğu altı ay, bir yıl belki de daha fazla bir süre için para kazanamayacağı  fikriyle yüzleşmekten kaçınıyor.

Az ya da hiç para;

Yeni girişim projen için hiç kaynağın yok mu? Sorun yok. Boş bir cüzdan planlarınıza engel olmasın. İşin aslı birçok girişimci yeni işlerine hiçbir zaman yeterli parayla başlamamıştır.

Sıfır odak;

Bir projeden diğerine atlıyorsan asla para kazanamazsın. Her projeye para kazandırır umuduyla yaklaşmak paranın başından aşağıya yağması için sihirli bir düğme aramandan farksızdır. Aslında her başlangıç para kaybettirir. Bir seferde bir göreve odaklanılmalı. Bir teklif,bir pazarlama stratejisi,bir ürün…Ürününüzü Google Adwords ile ya da Facebook reklamı  ya da bir makale pazarlama tekniği ile tanıtabilirsiniz ama birini seçmelisiniz. Bir kez başarı yolunu seçtiğin zaman o yol kendi maksimal sonuçlarını elde edecektir.

Disiplin eksikliği;

Projedeki yapılacak rutin işlerin yapılması ve müşterilere sürekli hizmet edilmesi gerekir. Herşey için bir yığın zaman harcamak yerine işleri düzene koyup zamanınızı yöneterek işleri halledebilirsiniz.Pazarlama işlerini  Pazartesi ve Çarşamba günleri yapabilirsiniz,yeni ürün tasarlama ve iş geliştirme için Salı ve Perşembe günlerini ayırabilirsiniz, iş ağını genişletmek ve etkinliklere katılmak için de Cuma gününü seçebilirsiniz…

Yön;

“Her şeyin ehli, hiçbir şeyin ustası”

En iyi olduğun alana yönelerek en iyi sonuçları elde edebilirsin.

Girişimci olmaya karar verdin, sonraki adımın ne olacak?

DİKKATLİ BİR PLANLAMA İLE BAŞARI YOLUNU AÇIN

Yüzlerce sayfalık korku filmi gibi iş planlarını duymuşsunuzdur, bunlar potansiyel yatırımcılara şirin gözükmek için yapılmış geleneksel planlamalardır. Burada, masanızın üzerinde bırakamayacağınız ya da başkasına dahi okutmak zorunda olmadığınız bir plandan bahsediyoruz.  Şimdi daha modern ve güçlü bir yaklaşımla konuyu irdeleyelim.

ANAHTAR PERFORMANS GÖSTERGELERİ (APG)

Anahtar performans göstergelerinin belirlenmesi, iş performansınızın büyümesi ve gelişmesi açısından ciddi bir önem taşımaktadır. Peki bu nasıl çalışır? İşte formül;

ÖNCELİKLER  –  HEDEFLER – APG  –  APG HEDEF –   APG GERÇEKLEŞEN  –   DEĞİŞİM ORANI


1- ÖNCELİKLERİNİ BELİRLE

İşin için asıl önemli olan nedir? İşinde başarıyı yakalamanın anahtarı nedir? Nelere odaklanman gerekiyor?

2- HEDEFLERİNİ TANIMLA

Önceliklerine nasıl odaklanacaksın? Hangi projeler yapılacak? İş alanını genişletecek misin?

3- HEDEFLERİNİ BÖL

Hedefe yönelik nasıl bir program yapacaksın ?Hangi hamleler seni hedefine daha yaklaştıracak? Performansınızı nasıl takip edebilirsiniz?

4- HEDEFİNİ TAM OLARAK SAPTA

Hedefine ulaştığınızı nasıl anlayacaksınız? Ne kadar paraya ihtiyacınız olacak? Kaç ürün oluşturmanız gerekir?

5- İLERLEMEYİ TAKİP ET

Ne kadar ilerleme kaydedildi? Ne kadar para harcadınız?

6- TAMAMLANMA YÜZDESİNİ HESAPLA

Görevleri, hedef sayısına göre tamamlanmış görevlerin sayısına bölün ve yüzdelik elde edebilmek için yüz ile çarpın.

Bu şekilde bir planlama ile açık bir şekilde görevlerinizi, hedeflerinizi ve bütçenizi kontrol edebilirsiniz.

The Basolutions

Thebasolutions IIBA Global E.E.P

Bu konuda yapılmış yorum bulunmamaktadır.
İlk yorumu siz yapmak için aşağıdaki formu doldurun.

Yorum Yaz