Yazı dizimizin III. ve son bölümünde proje ilerleme takibi, verimliliği ölçme, müşteri ilişkileri, raporlama ve nakit akışı konularına değineceğiz. Son bölümde, bütün yazı dizisi boyunca yer vermediğimiz başlıklar olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle paylaşın. Yazının I. Bölümüne Gitmek İçin TıklayınYazının II.Bölümüne Gitmek İçin Tıklayın 11. Proje İerlemesinde Eş Zamanlı Takip SağlamaEtkin proje ilerlemesinin takibi proje yönetimi kültürünü benimsemiş firmalar için sorun değildir. Bu takibi sağlamak, başarılı projeler ve iş sonuçları elde etnek için gerekliliktir. Proje yönetimi uygulamaları birçok işletmeye proje ilerlemesini takip edebilme ve raporlama işlemi için de standart, tekrar edilebilir süreçler sağlar. Proje yönetimi uygulamaları bütün proje paydaşlarının projeyle ilgili olarak rahat ve uyumlu olmasını sağlar. Aynı zaman proje ilerlemesinde ve anlık durumunda gerçekçi veriler sağlar.
12. Verimliliği ÖlçmeÇalışanların zaman çizelgelerini, harcamalarını ve proje ilerleme raporlarının daima güncel kalması, ürün ve servis çıktıları için önemli bir etkendir. Zaman çizelgesi uygulamaları, tutarlı bir şekilde proje ilerlemesinin güncellenmesi, proje maliyet kontrolünün geliştirilmesi, verimliliğin analiz edilerek ölçülmesi, gözlemlenmesi ve kaynaklardan fayda sağlanma için zaman ve masrafları kontrol etmeyi otomatik bir hale getirebilmek için etkili bir çözümdür. Zamanı ve harcamaları kontrol etmek nakit akışınızı geliştirir.
13. Müşteri Yanıt Oranını ve Müşteri Memnuniyetini GeliştirmeProje yönetimi uygulamaları işletmenize müşteriyle alakalı konularda tavsiyeler ve müşterilerden zamanında, üretken ve etkili bir şekilde geri bildirimler almanıza olanak verir. Bu geri bildirimler sayesinde müşteri memnuniyetini yükseltebilirsiniz. Çok basit bir şekilde kriz yönetimi planları geliştirmek, mutlu müşterilerin seslerinin artmasına yani mutlu müşterilerin çoğalmasına sebep olur.
Bkz.
Modern Proje Yönetimi Dünyasında Müşteri İlişkileri 14. Nakit Akışını Geliştirme ve Faturalama Hatalarını AzaltmaBirçok proje yönetimi çözümleri, tam otomatik ürün ve servis faturalamayı önerir. Saat bazlı faturalama programıyla kolaylıkla nakit akışını yükseltebilir, maksimum gelire ve faturalama hatalarının azalmalarına sebep olunur. İşlevsel faturalama, en çok zaman ve malzeme gibi temel fatura tiplerini otomatikleştirmeye fırsat verir. Bunun yanı sıra, sabit fiyat, kilometre taşı, sınırlanmış ve tekrar eden faturalama gibi karışık faturalama gereksinimlerinde kolayca uygulanır.
15. Raporlama ve Analizi GeliştirmeProjelerini etkin yönetmek, doğru raporlama yapmak isteyen bir çok organizasyon hatalara çok eğilimli olan Excel kullanmayı sonlandırmak için kendi kültürleri içinde değişikliğe giderler. Büyüyen iş dünyasında olduğu gibi proje yönetimi metodolojisi size proje maliyeti, ilerlemesi, statüsü, karlılığı, kaynak kullanımını, verimliliği, bütçe performansını ve müşteri tatmini gibi gerçek zamanlı ve çok önemli yönetim bilgileri sağlar.
Makalemizi Sosyal Medyada Paylaşarak Daha Fazla Kişiye Ulaşmasını Sağlayabilirsiniz
Kariyeriniz boyunca çalıştığınız ekiplerden ve yöneticilerden neler öğrendiniz? Kendi yaptığınız doğrular, başkalarında gördüğünüz yanlışlar neler?Sizin Gibi #saglamyonetici Kayıtsız Kalmamalı!Twitter'dan #saglamyonetici hashtagi ile görüşlerinizi paylaşın
Proje Yönetimi ve İş Analizi Disiplinlerini Nasıl Entegre Edeceksiniz? Bu iki metodolojinin ortak yanları neler? Kafanızı kurcalayan bütün soruların cevabı bu e-kitapta! İndirmek İçin Tıklayın